Portal Rasmi Hospital Baling
VISI HOSPITAL BALING

Menyediakan perkhidmatan kesihatan kepakaran yang mengutamakan profesionalisme, kualiti serta keselamatan pesakit

MISI HOSPITAL BALING

Menyediakan perkhidmatan kesihatan kepakaran yang berkualiti tinggi dan selamat kepada masyarakat setempat dan sekitarnya dengan bantuan teknologi dan membudayakan inovasi. Mengutamakan nilai profesionalisme, berintegriti, kerja berpasukan serta penyayang bagi membina imej umum yang positif. Memastikan tadbir urus yang efisien bagi kelangsungan perkhidmatan serta pengurusan sumber manusia yang berkesan untuk melahirkan kakitangan yang cemerlang dan berdaya saing.

OBJEKTIF HOSPITAL BALING

1. Menyediakan sekurang-kurangnya 10 perkhidmatan kepakaran asas yang lengkap dengan rawatan intensif dewasa dan kanak-kanak dalam tempoh dua tahun.

2. Mendapat pengiktirafan pensijilan penuh akreditasi MSQH, pensijilan Hospital Mesra Ibadah, Pain Free Hospital serta ISO dalam tempoh tiga tahun.

3. Memperkasa perkhidmatan hospital kluster Zon Kedah Selatan (HOKSEL) dengan menjadikan Hospital Baling sebagai Pusat Rawatan Harian Katarak dan Vaskular, Pusat Trauma, Makmal Tuberkulosis serta Perkhidmatan Total Parenteral Nutrition (TPN) bagi Zon Kedah Selatan dalam tempoh lima tahun.

4. Mencapai kajian kepuasan pelanggan sekurangnya 95% dalam tempoh lima tahun.

PENAFIAN: Hospital Baling tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh
penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini.

Dasar Keselamatan | Dasar Privasi |  | Peta Laman | Soalan Lazim

Paparan Terbaik :
Dengan Resolusi 1024 x 768

since Jun 2022